Vlad Vidican


Vlad Vidican este avocat din 2016, fiind titularul propriului cabinet de avocat unde colaborează cu două colege avocat.
A absolvit Facultatea de drept din cadrul Universității „Babeș Bolyai”, apoi și-a continuat studiile în Statele Unite ale Americii la Paul M. Hebert Law Center, Louisiana State University unde a absolvit un program de masterat, şef de promoție cu teza „The conflict between intellectual property protection and the human right to food”.
Este membru în Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică organizând în calitate de director mai multe proiecte educaționale de mari dimensiuni printre care Saint George City of Debate, cel mai mare turneu de dezbateri pentru elevi de liceu din România edițiile 2016, 2017 și 2018 și Junior Summer University ediția a 5-a, cel mai mare proiect de informare educațională pentru elevi de liceu din România, organizat în colaborare cu Universitatea „Babes Bolyai” și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.
Este trainer în managementul proiectului și dezbateri.
Din anul 2018 este absolvent al programului Lideri pentru Justiție Konrad Adenauer Stiftung Rule of Law South East Europe.
Ca și practician este pasionat de dreptul sportului cu litigii în fața organelor jurisdicționale ale Federației Române de Fotbal, FIFA și Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne Elveția.