Violeta Saranciuc

Violeta Saranciuc, FCIArb, avocat colaborator coordonator în cadrul Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, este specializată în arbitraj internațional, proceduri judiciare conexe arbitrajului și litigii de concurență.

Violeta a acordat asistență și reprezentare juridică clienților în arbitraje instituționale și ad-hoc organizate potrivit Regulilor ICC, VIAC, ICSID, CACI și UNCITRAL. Experiența ei include dispute arbitrale complexe în inginerie și construcții, energie, privatizări, imobiliare, vânzări internaționale, protecția investițiilor, etc.

Violeta este Fellow la Chartered Institute of Arbitrators (Londra), a urmat cursuri de pregătire teoretică și practică la Swiss Arbitration Academy, în Elveția, și la Academia de Arbitraj Comercial Internațional din Köln. Violeta este inclusă în clasamentul global Future Leaders in Arbitration potrivit Who’s Who Legal și Global Arbitration Review. Ea participă activ la dezvoltarea comunității tinere de arbitraj internațional din România și este una din co-fondatoarele YRAP –Young Romanian Arbitration Practitioners, o inițiativă dedicată comunității practicienilor români de arbitraj internațional din țară și din străinătate cu vârsta de până la 40 de ani.