Victor Stănilă

Victor Stanila

Victor Stănilă are o experienţă de 15 ani în aria financiară, având o dublă pregătire – în economie şi în drept. A absolvit cursurile Facultății de Management din cadrul ASE și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității București şi şi-a completat studiile cu un curs postuniversitar în finanţe la Universidade do Porto.

Cariera profesională a lui Victor se leagă preponderent de domeniul financiar, şi cu precădere de piața de capital. Printre proiectele din zona legislativă se numără contribuţia la reglementarea mecanismelor de tranzacționare în marjă şi a instituirii garanţiilor asupra instrumentelor financiare, precum şi la crearea normelor ce au permis înfiinţarea pe piaţa locală a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare tranzacţionabile pe o piaţă reglementată.

Printre alte proiecte în care Victor a fost implicat de-a lungul timpului se numărăşi asistenţă în scrierea prospectului primului ETF listat la BVB, punerea în acord a serviciilor și produselor firmelor de investitii cu cerințele legislative, identificarea celor mai convenabile soluții pentru clienții interesați de derularea unor oferte publice, dezvoltarea procedurilor și regulilor interne ale unei companiide investiţii la cerințele CNVM/ASF şi adaptarea la MiFID II.

În prezent, Victor Stănilă îşi desfăşoară activitatea în mod independent, ca titular al propriului cabinet de avocatură, VSCA. Un rezumat al carierei lui îl regăsi pe site-ul cabinetului www.victorstanila.ro .