Vadim Barbu


Vadim este Counsel în departamentele Corporate și Life Sciences ale biroului DLA Piper din București.

Vadim este specializat pe domeniul farmaceutic, cu o experienţă de aproape 10 ani. El este implicat în proiecte care acoperă domenii precum accesul pe piață, acordurile de intrare, prețurile, rambursarea, modelele de distribuție și programele de sprijin pentru pacienți. De asemenea, este implicat în activități de advocacy care au un impact asupra modelării pieței și a mediului legislativ.

Experiența sa în domeniul concurenţial acoperă zone de nișă. Consiliază clienți din sectoarele farmaceutic și auto. Expertiza sa acoperă proiecte complexe și noi care necesită un amestec unic de drept concurenţial și cunoștințe de reglementare/sector, precum și chestiuni de zi cu zi specifice industriei: restructurarea modelelor de afaceri, implementarea modelelor de distribuție selectivă și exclusivă, canale de urgență, politici comerciale, interacțiuni cu distribuitorii și comercianții cu amănuntul, asistarea clienților în contextul anchetelor sectoriale și investigațiilor.

De-a lungul anilor, Vadim şi-a dezvoltat, de asemenea, un set de abilități speciale în investigațiile interne pe diverse subiecte, de la fraudă la practici comerciale complexe și respectarea regulilor de concurență.

Vadim a fost detaşat (secondment) în trei ocazii la jucători globali din sectorul Life Sciences, şi a asistat activități de zi cu zi, ajungȃnd până la poziţia de consilier pentru echipa de management. De asemenea, a coordonat mai multe proiecte transfrontaliere.

A fost speaker la diferite seminarii interne și externe pe probleme de reglementare, licitații publice și conformitate și a susținut traininguri juridice și de conformitate dedicate/personalizate pentru asistenţe de peste 100 de persoane.