Tiberiu Mihail Nițu

Tiberiu Mihail Nițu

Tiberiu-Mihail Niţu fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţie pe care a ocupat-o din mai 2013 până în 2014.

Absolvent al Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti, promoţia 1995, a urcat în ierarhia Ministerului Public treaptă cu treaptă, ocupând atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere, fapt ce i-a permis să acumuleze o experienţă în cadrul sistemului judiciar menită a crea o viziune de ansamblu asupra problemelor cu care se confruntă magistraţii procurori, dar şi a oferi soluţii pentru eficientizarea activităţii de procuratură.

În perioada septembrie 2007 – iunie 2011 s-a aflat în exercitarea mandatului de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, calitate în care a coordonat activitatea de urmărire penală a Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi a Secţiei Parchetelor Militare, precum şi activitatea Departamentului de exploatare a tehnologiei informaţiei. Un plus de experiență i-a adus funcția de inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare, deținută în perioada octombrie 2011 – mai 2013.