Teodor Manea

Teodor ManeaStudii: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti absolvită în anul 2008; Institutul Naţional al Magistraturii absovit în anul 2010; doctor al Universităţii din Bucureşti.

Activitate: Procuror Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, asistent universitar Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu București.

Publicaţii:
– Cărți: Codul penal, Comentariu pe articole, coautor, Editura CH Beck, București, 2014; Drept penal substanțial. Aspecte recente din practica judecătoriilor bucureștene, Editura Universul Juridic, București, 2011.
– Lucrări și studii de specialitate: Violarea confidenţialităţii votului în Noul Cod penal, cu referire la reglementările actuale. Curierul Judiciar nr. 4/2013; Infracțiunea de impiedicare a exercitării drepturilor electorale în legislația actuală și viitoare. Curierul Judiciar. nr. 12/2012, Aplicabilitatea deciziilor pronunțate de Instanța supremă în recurs în interesul legii în materia infracțiunilor contra persoanei în contextul normelor noului Cod penal. Revista română de jurisprudență nr. 4/2013, coautor; Infracțiunea de viol într-o nouă formulare. Revista de Drept Penal nr. 2/2012; precum și o culegere de practică judiciară comentată, intitulată: Drept penal substanțial. Aspecte recente din practica judecătoriilor bucureștene, apărută la Editura Universul Juridic, București, 2011.


:: Teodor Manea este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la conferințele Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]
:: Autor de carte juridică [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Teodor Manea: Nu mi se pare normal ca la vârsta de 24 de ani să poţi judeca
:: Interviu JURIDICE.ro: Teodor Manea: Doctoratul ține de vocație


Ultima actualizare a acestei pagini: 13 august 2021