Speakeri invitați


Ștefan Gheorghiu

Directorul executiv al CREDIDAM – Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți este Ștefan Gheorghiu. Născut în 1951 la Constanţa, a absolvit în 1974 Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” la clasa Lector Valeriu Pitulac, cu specializare la clasa Prof. Alexandru Rădulescu, colaborator şi continuator al artei Maestrului George Enescu.

În 1974, ca urmare a câştigării concursului de admitere, a devenit membru al Filarmonicii „George Enescu”, partida violă.

Din anul 1985 a fost promovat şef al partidei violă, în urma câştigării concursului de specialitate. În cursul carierei sale artistice, desfăşurată în totalitate în cadrul  Filarmonicii „George Enescu”, a avut privilegiul de a colabora cu maeştrii reputaţi ai artei dirijorale cum ar fi: Sergiu Celibidache, Igor Markevich, Kurt Mazur, Serge Baudo, Mircea Cristescu. A fost membru fondator al unor faimoase formaţii camerale române cum ar fi: Cvartetul de Coarde “Orfeu”, Trio-ul de Coarde “Romantica” , Orchestra de Cameră a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Mircea Cristescu şi Orchestra de Cameră ” Philarmonia”. Din anul 1993 până în anul 2017 a reprezintat România in cadrul The  TEKFEN Black Sea Chamber Orchestra, fiind şeful partidei violă. The “Black Sea” Chamber Orchestra a fost o orchestră celebră de muzică clasică, care a grupat cei mai valoroşi muzicieni din ţările riverane Mării Negre.

Din 1998 Ştefan Gheorghiu şi-a suspendat activitatea în cadrul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu“, dedicâdu-se activităţilor sociale, manageriale, de reprezentare a drepturilor artiştilor interpreţi în România.