Sergiu Negreanu


Sergiu Negreanu este Senior Associate în cadrul departamentului de drept bancar și financiar al Țuca Zbârcea & Asociații. Activitatea sa profesională include acordarea de asistență juridică în cadrul proiectelor de finanțare din domenii variate (proiecte imobiliare, infrastructură, energie sau achiziții). Printre clienții săi obișnuiți se numără instituții de credit, fonduri de investiții, precum și companii care urmăresc să obțină finanțare.

Experiența sa cuprinde de asemenea acordarea de asistență juridică în cadrul proiectelor de restructurare a portofoliilor de credite neperformante. Experiența bogată a echipei cu privire la tranzacțiile din acest domeniu din România a făcut ca societatea de avocatură să fie numită drept consultantul juridic coordonator al unor proiecte de restructurare de active neperformante desfășurate în jurisdicții străine, printre care Serbia, Bosnia & Herțegovina sau Muntenegru. În cadrul acestor tranzacții, Sergiu Negreanu a dobândit experiență în structurarea unor astfel de proiecte, începând din stagiul finanțării și continuând până la administrarea portofoliilor în urma achiziției, coordonând în acest timp echipe de avocați specializați în jurisdicția locală.

Sergiu Negreanu este de asemenea un pasionat al industriei fintech, precum al noilor tipuri de active din domeniul online, precum monedele virtuale sau criptomonedele. În acest sens, în anul 2019 a participat ca speaker în cadrul Colocviilor Juridice ale Băncii Naționale a României, discutând despre natura juridică a criptomonedelor.

Activitatea sa profesională a făcut ca Sergiu Negreanu să fie menționat în cadrul publicației internaționale IFLR1000 din anul 2019 drept un avocat tânăr pragmatic și un specialist al tranzacțiilor de finanțare.

Sergiu Negreanu a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității din București (2013). Înainte de a-și începe activitatea profesională, a absolvit de asemenea programul de masterat cu specializare în domeniul tranzacțiilor financiare internaționale din cadrul facultății King’s College din Londra (2014).