Sabin Taclit

Sabin TaclitSabin Taclit este doctor in Drept International Privat al Scolii Doctorale de Drept din cadrul Academiei de Politie A.I.Cuza.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americane, Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale si detine o diploma de Master in Dreptul Afacerilor, acordata de Universitatea Romano-Americana (absolvent cu Diploma de Excelenta).

A ocupat mai multe pozitii de conducere in domeniul financiar bancar (Head of Litigation – Bancpost, Head of Legal &Collections OTP Leasing Romania IFN S.A.).

Incepand cu anul 2015, lucreaza in cadrul NextGen Communications, in prezent ocupand pozitia de Legal & Regulatory Manager & Data Protection Officer.

A publicat cartea „Libertatea de Comunicare in spatiul european” (Editura Lumen, 2019) si mai multe articole de specialitate, printre care amintim: „Importanta unei comunicari eficiente în cadrul Uniunii Europene”, Revista de investigare a criminalitatii, Anul IX/Numarul 1/2016, Revista recunoscuta in domeniul Ordine Publica si Siguranta Natională, Revistă indexată EBSCO si SSRN, ISSN 1844-7945, pag. 112; „Evolutia Pietei Interne in cadrul Uniunii Europene”, Ministerul Afacerilor Interne, Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Lucrarile Conferintei Stiintifice a Scolilor Doctorale, Editia a VI-a, ISSN 2559-4613, ISSN-L 2559-4389, Editura Research&Science, Bucuresti, Romania, 2017, pag. 697; “Protectia datelor cu caracter personal in cadrul,Uniunii Europene”; “Evolutia pietei interne în cadrul Uniunii Europene”; “Data privacy in the words ofcibersecurity influencers”.