Robert Adrian Deliu

Robert–Adrian Deliu

Experienţa profesională
iunie 2016 – prezent: Secretar administrativ – Şcoala Naţională de Grefieri
29 octombrie 2012 – 16 noiembrie 2012: Practică de specialitate în cadrul Curții de Apel Pitești cu durata de 3 săptămâni, cu un total de 90 de ore, conform planului de învățământ al facultății.

Educaţie şi formare
2014-2015: Masterat în cadrul Universității de Stat din Pitești, Facultatea de Drept. Specializarea – Cariere Juridice, cu tema „Concursul de infracțiuni” , sub îndrumarea conf. univ. dr. procuror Ristea Ion. Media anilor de studiu 9,08; media examenului de disertație 10;
2010-2014: Licențiat  în cadrul Universității de Stat din Pitești, Facultatea de Drept, cu tema ”Cirumstanțele atenuante și agravante”, sub îndrumarea lect. univ. dr. judecător Gheorghe Diaconu. Media anilor de studiu 8,28; media examenului de licență 9.12;
2006-2010: Liceu Teoretic Constantin Brâncuși, Pitești.

Activități de cercetare și pregătire științifică
Participare în cadul activitățiilor practice universitare:
– Proces simulat în domeniul drept penal – drept procesual penal, cu rolul de judecător;
– Redactarea, prezentarea și susținerea unei lucrări de specialitate în cadrul sesiunii de cercetare științifică cu tema “Contestația privind tergiversarea procesului-element novator al noului Cod de procedură civilă”, sub coordonarea  conf. univ. dr. judecător. Tabacu Elena-Andreea.
– Recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi a răspunderii părinteşti în statele membre UE conform Regulamentului 2201 din 27 noiembrie 2003. Suprimarea exequaturului în RRES nr. 3/2015.
– Faza scrisă a procesului civil în lumina noului Cod de procedură civilă republicat în RRDP nr. 1/2016.
– Notă aprobativă. Pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea modului de interpretare şi aplicare a dispoziţiilor art. 628 alin. (3) din Codul de procedură civilă, privind posibilitatea actualizării în cadrul executării silite a cheltuielilor de judecată stabilite printr-o hotărâre judecătorească în DREPTUL nr. 5/2016.
– Membru al Uniunii Juriștilor din România.
– Membru al Societății Române de Drept European.
– Membru al Centrului Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere.