Ramona Hromei


Ramona Hromei

Contact
CIA RAMONA MARIA HROMEI
+40751/700.500
office@hromei.ro
www.hromei.ro

Ramona Hromei este un avocat experimentat, specializat cu precădere în drept bancar şi finanţare corporativă, insolvenţă şi reorganizare, dreptul societăţilor comerciale și drept imobiliar, având o vastă experiență în domeniul juridic. Anterior deschiderii Biroului de Avocatură Hromei, Ramona Hromei a fost avocat senior în cadrul uneia dintre cele mai mari societăţi de avocatură din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est (CEE/SEE) şi membru fondator al societăţii de insolvenţă Fimaco Insolv S.P.R.L. Datorită profesionalismului şi expertizei sale, a fost nominalizată ca “Next Generation Lawyer” în categoria Drept Bancar şi Finanțări de către ghidul juridic internaţional The Legal 500 (ediţia din 2018) și a fost inclusă în clasamentul celor mai buni avocați din domeniul financiar-bancar de către prestigioasa publicație internațională Chambers and Partners (ediția din 2019).

Anterior intrării în profesia de avocat, Ramona Hromei a lucrat ca avocat in-house pentru mai multe instituţii de credit importante, experienţă care i-a permit să acumuleze cunoştinţe temeinice în domeniul bancar. De când practică avocatura, Ramona a acordat consultanţă juridică unor societăţi române şi străine, instituţii financiare şi fonduri de investiţii cu privire la aspecte legate de domeniul finanțărilor și al insolvenței, precum și cu privire la redactarea și negocierea de contracte comerciale complexe şi de asemenea a acordat consultanţă unor categorii variate de creditori în legătură cu aspecte complexe legate de insolvenţă.

Pe lângă faptul că este avocat, Ramona Hromei este și practician în insolvență atât pentru persoane juridice cât si pentru persoane fizice.

Eperiență profesională

  • 2019 – prezent – avocat titular al CIA Ramona Maria Hromei, București (România);
  • 2013 – 2018 – avocat în cadrul Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG, București (România);
  • 2009 – 2013 – avocat în cadrul Vernon, David and Associates, București (România);
  • 2008 – 2009 – consilier juridic senior în cadrul Piraeus Bank S.A., București (România) (în prezent First Bank S.A.);
  • 2007 – 2008 – consilier juridic senior în cadrul Bancpost S.A., București (România);
  • 2005 – 2007 – consultant legal în cadrul ING BANK N.V. Sucursala București.

Educație și formare

  • 2002 – 2004 Licențiată în drept Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, București (România);
  • 2002 – 2004 Master în Comunicare Managerială și Resurse Umane – Facultatea de Comunicare și relații Publice „David Ogilvy”, Școala Națională de Studii Politice și Administrative București (România);
  • 1998 – 2002 Licențiată în Administrație Publică Școala Națională de Studii Politice și Administrative București (România);

Afilieri profesionale

Publicații