Raluca Prună


Educație
Raluca Alexandra Prună este licențiată în drept și filosofie. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Ecologică București în anul 1994 și a obținut licența în drept la Universitatea Al. I. Cuza Iași, în februarie 1996. În perioada 1992 – 1997 a urmat cursurile Facultății de Filosofie, Universitatea București și în perioada 1997 – 1998 a urmat cursurile de masterat la Universitatea Central Europeană, Departamentul de Științe Politice, (CEU) Budapesta, Ungaria.
Raluca Prună a fost bursier Tempus în perioada martie–iulie 1997 la Universitatea Paris VII Nanterre, Departamentul de Filosofie. În anul 2002 Raluca Alexandra Prună și-a întrerupt programul doctoral început în anul 2000  la Universitatea București, Facultatea de Filosofie.

Carieră
Raluca Prună a exercitat funcția de ministru al Justiției în perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017, având o experiență de 20 de ani în domeniul justiției, inclusiv la nivelul instituțiilor Uniunii Europene.
Anterior numirii în funcția de ministru al Justiției a ocupat funcția de consilier coordonator, jurist, coordonator de program, funcționar, șef de unitate, manager și jurist lingvist.
Raluca Prună a fost membru fondator și președinte al organizației neguvernamentale Transparency International România.

Experiență didactică
În perioada octombrie 1996 – iulie 2001 a fost asistent universitar la Universitatea din București, Facultatea de Filosofie și la Școala Națională de Studii Politice și Administrative Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice, București.