Radu Sora este Avocatul Coordonator al firmei de avocatura Sora & Asociatii. Detine o mare experienta in IT (tech law), drept imobiliar si investitii aferente, dreptul constructiilor, contracte FIDIC, dreptul concurentei, energie, dreptul muncii, publicitate media, dreptul transporturilor, achizitii publice, recuperare de debite, procedura insolventei precum si arbitraj si litigii comerciale.

Pe langa calitatea de avocat coordonator al firmei de avocatura, Domnul Avocat Radu Sora a detinut si calitatea de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

De asemenea, Radu Sora este arbitru la Curtea de Arbitraj Profesional de pe langa Baroul Bucuresti. În cazul in care este validat sau ales de parti, domnul Radu Sora poate decide în calitate de arbitru unic, președinte sau membru al unui complet de arbitri în cauze ce au ca obiect dispute profesionale dintre avocații din Baroul București.

Domnul Avocat Radu Sora este, in acelasi timp, inscris pe lista arbitrilor de la Vienna International Arbitration Center (www.viac.eu).

In ultima perioada, Domnul Avocat Radu Sora lucreaza cu precadere in domeniul achizitiilor publice si in domeniul contractelor FIDIC atat in zona de litigii, cat si in cea de consultanta.

Domnul Radu Sora este membru al Baroului din Bucuresti, si in acelasi timp, este si membru a celei mai mari organizatii de practicieni in drept international: International Bar Association (IBA).

Este reprezentantul societatii de avocatura si in cadrul retelei internationale Alliott Global Alliance, o alianta de societati din domeniul juridic si de societati de consultanta din domeniul financiar.

A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti.

Detine o diploma eliberata de Kennesaw State University din Georgia, Statele Unite – care certifica absolvirea cursurilor privind procedurile din instantele de judecata ale Statelor Unite ale Americii.

Este absolvent al cursurilor de formare mediatori organizate de Fundatia pentru Schimbari Democratice.

A urmat cursurile masterului in limba engleza “Arbitrajul Comercial International” de la Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti. A absolvit cursurile de master cu lucrarea de disertatie “Extinderea efectelor conventiei arbitrale la nesemnatari”.

Lucrarea analizeaza posibilitatile de extindere ale unei conventii arbitrale la nesemnatari din punctul de vedere al legislatiei romane coroborate cu Regulile de Arbitraj ale Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Vorbeste Engleza, Italiana, Franceza si Romana.

Demnitati detinute in cadrul Baroului Bucuresti

Incepand cu anul 2023, pentru un mandat de 4 ani, domnul avocat Radu Sora a fost ales de Adunarea Generala a Avocatilor din Baroul București în diverse demnități, precum:

Membru al Comisiei de Disciplina din cadrul Baroului București.

Membru supleant al organului de conducere al Baroului București.

Cenzor al Casei Naționale de Asigurări a Avocaților – Filiala București Ilfov.

Membru supleant în consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări a Avocaților – Filiala București Ilfov.


:: Radu Sora este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Autor de articole publicate pe JURIDICE.ro [click aici pentru a citi articolele]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Interviu JURIDICE.ro: Radu Sora: [Dacă matematica a fost prima mea iubire, pot să spun că Dreptul este marea mea iubire]
:: Interviu JURIDICE.ro: Radu Sora: [Suntem într-un moment al vieții noastre ce trebuie tratat cu maximă seriozitate]
:: Interviu Radu Sora | Povești de viață cu Mihaela Olaru


Ultima actualizare a acestei pagini: 29 ianuarie 2024