Este avocat în cadrul Baroului București începând cu anul 2001, fiind membru fondator și partener coordonator al SCPA Demșorean, Popescu și Asociații. În paralel, a urmat o carieră didactică în învăţământul juridic superior fiind un cunoscut specialist în domeniul dreptului muncii și al dreptului social european precum şi în dreptul penal al muncii (publicând prima lucrare de gen din literatura de specialitate din România). Este autorul a peste 50 de lucrări – cursuri universitare, articole şi studii de specialitate.

Este doctor în Dreptul muncii din anul 2004 şi cadru universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din anul 2001. De asemenea, este formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor de la înființarea acestuia în anul 2004. A participat în calitate de formator la sute de cursuri de formare profesională continuă organizate de-a lungul timpului de către Institutul Național de Administrație și societățile partenere care se ocupă de trainingul funcționarilor publici și al salariaților.

Are experienţă practică şi didactică de peste 20 ani în domeniul dreptului.
Domeniile pe care s-a axat în cariera didactică și în activitatea de avocat sunt: dreptul muncii, dreptul securității sociale, drept social european, drept penal al muncii și contencios administrativ.


:: Radu Răzvan Popescu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]


Ultima actualizare a acestei pagini: 1 august 2022