Nicolae Viorel Dinu


Viorel Dinu este Partener în cadrul Bondoc și Asociații și coordonatorul practicii de litigii. Viorel are peste 16 ani de experiență în litigii și arbitraj, fiind unul dintre puținii avocați pledanți din România care au beneficiat de formare în domeniul juridic în SUA.

Viorel a asistat și reprezentat clienți în numeroase dosare complexe în materie civilă și comercială, inclusiv pe aspecte de insolvență, privatizare, proprietate intelectuală și dreptul muncii. De asemenea, are o experiență foarte solidă în litigii implicând autorități publice, în special în materia achizițiilor publice, litigii fiscale și de dreptul concurenței.

Dl. Dinu are, de asemenea, o experiență vastă în arbitraje internaționale complexe la toate nivelurile, inclusiv la ICSID și ICC, precum și în arbitraje locale.

În plus de practica litigioasă, Viorel Dinu a oferit consiliere și asistență în proiecte de investiții sau în formularea mecanismelor conventionale de soluționare a litigiilor în contracte comerciale transfrontaliere.

Viorel este fluent în română, engleză și franceză.