Natalia Șvidchi


Este avocat definitiv, membru al Baroului Timis, din anul 2013. A absolvit Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in anul 2008, absolvind, in anul 2010, si studiile postuniversitare de masterat, specializarea Dreptul afacerilor in cadrul aceleiasi unitati de invatamant. A obtinut titlul stiintific de Doctor in drept cu teza „Regimul fiscal al platilor de dobanzi”, sub indrumarea conducatorului de doctorat Prof. univ. dr. Radu Bufan. Este cadru universitar asociat la Facultatea de Drept si la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

A publicat, in calitate de autor si coautor, articole si comunicari stiintifice aparute in reviste de prestigiu si a este coautor al lucrarii Tratat de drept fiscal, vol. I. Teoria generala a dreptului fiscal, publicat in anul 2016 de Editura Hamangiu.

A adus o contributie importanta si lucrarii Tratat de drept fiscal. Volumul 2. Drept fiscal al Uniunii Europene nu doar ca autor, ci si prin revizuirea atenta, implicarea si completarea manuscrisului pe tot parcursul editorial. Capitolul I (Sectiunea referitoare la Institutiile Europene cu atributii in materie fiscala si accesul contribuabilului la acestea), Capitolul II (cu exceptia punctului referitor la Principiul bunei administrari si a sectiunii privind intrebarea preliminara) si Capitolul VII care trateaza Directiva privind sistemul comun de impozitare, aplicabil platilor de dobanzi si de redevente efectuate intre societati asociate din state membre diferite reprezinta aportul sau exclusiv, insa a avut o contributie majora si in conceperea Capitolului X, Directiva impotriva evitarii obligatiilor fiscale.