Monica Cercelescu

Monica CercelescuDoamna Monica Cercelescu este avocat titular al cabinetului de avocatura cu același nume și coordonator al departamentului de comunicare al UNBR.

Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, și-a început cariera în 1994 ca jurnalist la cotidianul Adevărul, unde a avut misiunea de a relata zilnic din sălile de judecată sau de la Parchete.
În 1997 a devenit avocat în Baroul București, avându-l ca maestru pe avocatul Doru Viorel Ursu.
În paralel a predat cursuri de legislație mass-media și publicitate la Universitatea Media.
În 2004 a reluat activitatea jurnalistică, având în vedere multitudinea de proiecte și provocările în acest domeniu la data respectivă.

A participat la inițierea mai multor proiecte jurnalistice, inclusiv unul propriu. Din 2005 până în 2010 a fost senior editor la publicația economică Săptămâna Financiară, unde a scris sute de articole privind evoluția legislativă, dar și despre piața de media și publicitate. După închiderea acestei publicații prin demisia a majorității jurnaliștilor, a mai activat la diferite publicații, printre care Finanțiștii, iar din 2014 a revenit în avocatură, ivindu-se prilejul de a face și comunicare, în paralel.