Monica Calu


Monica Calu este jurist specializat în Dreptul consumatorilor, cu o experiență de mai mult de un deceniu în acest domeniu. Este specializată în protecția drepturilor consumatorilor de servicii financiare, iar domeniile sale de expertiză includ contractele bancare, contractele de asigurări, reglementarea drepturilor consumatorilor de servicii financiare în legislația internă și a Uniunii Europene. Deține, de asemenea, o licență în economie.

Este fondatoare și președinte a Asociației Consumers United/Consumatorii Uniți și membră în Banking Stakeholders Group (BSG) la Autoritatea Bancară Europeană (EBA) și în Insurance and Reinsurance Stakeholders Group (IRSG) la Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA), reprezentând consumatorii. Este membru independent în ONG-ul internațional Finance Watch.

Este autoarea unor articole cu conținut educativ sau de informare a consumatorilor în domeniile sale de expertiză și o membră activă al societății civile, reprezentând interesele consumatorilor la diverse dezbateri din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Parlamentului României, Comisiei Europene, Comitetului Economic și Social European și Forumului European de Servicii Financiare de Retail.