Mirela IovuCu o experienta de aproape 25 de ani in sistemul bancar (dintre care 18 ani in functii de conducere), doamna Mirela Iovu s-a alaturat echipei de conducere a CEC Bank, in calitate de vicepresedinte, in 2008, avansand in aceasta pozitie din cea de director al Directiei Juridice si de Conformitate din cadrul Bancii.

In prezent, este doctor în drept, fiind licentiata in stiinte juridice a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu. De asemenea, este Master of Business Administration (MBA) de la City University of Seattle, SUA si a obtinut o diploma postuniversitara de profesionist in Guvernanta, Risc si Conformitate – ICA Professional Postgraduate Diploma in Governance, Risk and Compliance – de la International Compliance Association (ICA) in cooperare cu The Univesity of Manchester-Manchester Business School.

Mirela Iovu a urmat mai multe cursuri si stagii de specializare la nivel national si international in domenii diverse, precum medierea si alte metode de solutionare alternativa a disputelor, conformitate, guvernanta interna, administrare riscuri, piete de capital, restructurare financiara si de afaceri, NPL workout, antifrauda, business intelligence, si recent, GDPR, digital banking & disruptive tehnologies.

Mirela Iovu este si un membru activ in cadrul mai multor comisii tehnice ale Asociatiei Romane a Bancilor iar din mai 2007 este reprezentantul comunitatii bancare ca membru permanent in Grupul de Suport Juridic al European Payment Council (EPC) pe proiectul Single European Payment Area (SEPA). Este presedinte al Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, membru fondator si secretar general al Ligii Europene pentru Cooperare Economica – ELEC ROMANIA , precum si membru in multe alte organizatii neguvernamentale, profesionale dar si un participant activ in grupuri think-tank civice si din industrie.

De asemenea, Mirela Iovu a fost invitata sa tina mai multe cursuri, seminarii si conferinte despre: sistemul de control, guvernanta, ADR, prevenirea insolventei, restructurare si recuperare credite, agenda digitala, fiind o perioada si lector in cadrul Institutului Bancar Roman si al programului MBA al City University of Seattle si Globaltraining Romania, pentru cursul „Consumer behaviour”.