Mircea Sinescu

Mircea Sinescu

După absolvirea Facultății de Drept a Universității ”Nicolae Titulescu”, a urmat cursurile Master-ului de Științe Penale și ale Master-ului de Drept al Afacerilor din cadrul aceleiași universități, fiind în prezent avocat definitiv în cadrul Baroului Bucureşti.

A fost colaborator în cadrul unei renumite societăţi de avocatură până la începutul anului 2011, specializându-se în diverse domenii de drept.
În paralel cu exercitarea profesiei de avocat, a debutat și în cariera universitară, în prezent fiind asistent universitar la disciplinele Drept penal – partea generală și Drept penal – partea specială, îndeplinind și funcția de Secretar al Catedrei de Drept penal din cadrul Facultății de Drept a Universității ”Nicolae Titulescu”.

De asemenea, este și doctor în Drept penal în cadrul aceleiași universități, activitatea de cercetare științifică fiind completată și de numeroasele articole și studii de specialitate publicate în reviste de circulație națională și internațională, dar și de participarea la numeroase conferințe naționale și internaționale în domeniu.