Mariana Grigore


Am absolvit Facultatea de Drept si sunt licentiata in stiinte juridice.

Sunt consilier juridic in cadrul Bancii Comerciale Romane SA, cu experienta in domeniul financiar bancar de peste 28 de ani.

Pana in anul 2007 am detinut functia de sef oficiu juridic la Sucursala Judeteana Dambovita a Bancii Comerciale Romane SA, ulterior, activitatea profesionala a continuat in Directia Juridica- Biroul Litigii, iar in prezent, incepand cu anul 2022, in cadrul Echipei Cazuri Speciale din  Directia Juridica a Bancii.

Principalele activitati si responsabilitati atribuite vizeaza aria apararii intereselor patrimoniale si nepatrimoniale ale bancii in raporturile cu impact litigios si litigiile de drept comun aflate in portofoliul intern.

De asemenea, militez impotriva discriminarii de orice natura, dar, in acelasi timp, apar interesele sistemului bancar in relatia cu Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dovedind ca respectarea legislatiei specifice nu reprezinta acte si fapte de discriminare. Prin activitatea juridica  am contribuit la formarea unei jurisprudente in majoritatea sa favorabila institutiilor financiar-bancare.

Promovez respectarea actului de justitie, increderea in sistemul bancar, accesul la o educatie financiara continua in randul clientilor si disponibilitatea in solutionarea oricarei dispute, prin variantele alternative/tranzactionabile de solutionare, atat prin acorduri bilaterale, cat si prin intermediul CSALB.

Distinct de activitatea profesionala, am descoperit si lumea creatiei artistice in care am pasit prin intermediul poeziilor pe care le scriu, aceasta fiind amprenta trecerii mele prin timpul unei alte rime.