Luminița Tuleașcă este avocat pledant din anul 1997, membru al Baroului București, fondator și managing partner TULEAȘCĂ LAWYERS și, din anul 1996, cadru didactic universitar titular, în prezent conferențiar universitar doctor, la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americană – profesor titular al disciplinelor: Drept comercial, Dreptul societăților/întreprinderilor și Dreptul comerțului internațional.

Luminița Tuleașcă este licențiată în Drept a Facultății de Drept a Universității din București, a urmat cursuri postuniversitare și de specializare la Universitatea din București (Drept Privat) și la The Hague Academy of International Law (Private International Law), este doctor în Drept al Universității din București – domeniul Drept Privat, specializare în Drept Comercial și a finalizat studii post-doctorale ca cercetător bursier al Institutului de Economie Mondială al Academiei Române.

Luminița Tuleașcă este vicepreședinte al Institutului Român de Drept Comercial.

Este arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, arbitru al Curții de Arbitraj a Baroului București, formator al Institutului Național de Pregătire Profesională a Avocaților – disciplinele: drept civil și drept procesual civil și lector al Institutului Național de Pregătire a Notarilor.

Din anul 2020 este membru al Consiliului Național de Integritate.

Domenii de interes și expertiză: drept comercial intern și internațional, drept european, drept societar, drept civil și procedură civilă, dreptul contractelor, insolvență, contencios administrativ, drept fiscal, fonduri europene, achiziții publice, dreptul construcțiilor, investiții străine, politici publice.

Luminița Tuleașcă este unic autor a 7 cărți și peste 60 de studii și articole de specialitate, este implicată în cercetarea finanțată în calitate de director/coordonator și membru în numeroase granturi de cercetare naționale și internaționale, a participat în calitate de guest speaker și moderator la peste 40 de conferințe naționale și internaționale, și a organizat peste 20 conferințe naționale și intenaționale; ea este promotorul și coordonatorul proiectului ”Moot Court Competition – Commercial Law” al Universității Româno-Americană (2010 – prezent), promotorul și project managerul Școlii de vară și Conferințelor pe Dreptul Afacerilor ale Universității Româno-Americană (2011 – prezent).

Luminița Tuleașcă este membru în colegiul de redacție al ”Revistei Române de Drept Comercial”, membru în colegiul editorial al ”Revistei Române de Dreptul Afacerilor” și al ”Revistei Acta Universitatis Danubius. Juridica” și editor asociat al ”Romanian Economic and Business Review”.

Din anul 2001, Luminița Tuleașcă este membru al Fundației Româno-Americane – la propunerea rectorului fondator al Universității Româno-Americane: prof. univ. dr. Ion Smedescu.

De asemenea, ea este membru al unor pretigioase asociații profesionale și centre de cercetare: British Institute of International and Comparative Law, The Society of Legal Scholars, Corporate and Commercial Law Research Centre – Birmingham City University, Daughters of Themis: International Network of Female Business Scholars – The Faculty of Law, University of Oslo.

Pasiuni: călătoriile, gastronomia, fotografiile, gradinarit, astronomia.