Luminita Trifan

Luminiţa TrifanBirou de mediator

Contact
Mobil. 0722.542.468
E-mail: luminitatrifan@yahoo.fr

Născută la 23 septembrie 1969, Luminiţa Trifan este avocat, mediator, expert şi formator de mediatori, fiind unul dintre membrii fondatori ai Centrului de Mediere din Craiova şi Director al Departamentului de Formare al acestei organizaţii.
Luminița practică cu succes avocatura din anul 1998, mai cu seamă în cauze civile şi comerciale.
Din anul 2003 a fost certificată ca şi mediator de către formatori americani, experţi ai Washington DC, în cadrul unui proiect inițiat de Departamentul de Stat al SUA împreună cu Ministerul Justiției, Baroul Dolj și Judecătoria Craiova.
Mediator profesionist al primului centru de mediere din România, Luminiţa a început să practice cu pasiune medierea în cadrul Centrului Pilot de Mediere din Craiova, cauzele mediate fiind mai cu seamă din domeniul familiei, proprietăţii, contracte, civil, comercial, drepturi băneşti, asigurări.
Începând cu anul 2005, ea devine formator, apoi evaluator la nivel naţional şi expert, continuând să se specializeze în tehnici avansate de mediere în prezenţa experţilor americani, britanici şi australieni.
Începând cu anul 2008 co-mediază în echipă de doi mediatori, avându-l partener pe dl. Constantin Adi Gavrilă, iar din cele peste 100 de cazuri mediate având o mai mare pondere cele de familie, proprietate, comercial, asigurări, malpraxis şi contracte.
În cadrul Centrului de Mediere Luminiţa s-a implicat în programe şi proiecte europene, a participat ca speaker la multe conferinţe şi seminarii, iar ca formator a reuşit să iniţieze în mediere un număr de peste 600 de cursanţi, bucurându-se de aprecierea acestora.
Luminiţa prezintă un interes deosebit pentru medierea relaţiilor de familie, considerând că procedura medierii poate fi una salvatoare a multor relaţii de căsătorie, dar şi a relaţiilor părinţi-copii , din ce în ce mai fragile în societatea românească.