Livia Oprescu

Născută în 1951 în Turnu Măgurele, jud. Teleorman, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, cursuri de zi. Între 1980 și 2013 a activat ca avocat în cadrul Baroului Argeș. Din anul 2015 este membră a Cenaclului de Pictură “Ioan D. Negulici”, iar din 2016 este membră a Cenaclului de epigrame C.U.M. ambele din cadrul Casei de Cultură „Tudor
Mușatescu” din mun. Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

PICTURĂ
A participat la peste 50 de expoziții de pictură personală și de grup organizate de Cenaclul de Pictură “Ioan D. Negulici” în: Câmpulung Muscel, Pitești, Curtea de Argeș, Sinaia, Târgoviște, precum și la expoziții live și virtuale organizate în colaborare cu “Asociația pentru Promovarea Explorării și Cercetării Spațiului (APECS)” în cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului.

În lucrările sale abordează diferite teme în stil clasic de la portrete, animale, peisaje, natură moartă, la teme moderne în stil abstract sau pictură iconografică executând icoane ortodoxe precum și întreaga lucrare pentru Troița „Adormirea Maicii Domnului” din sat Vața, comuna Vedea, jud Argeș.

POEZIE
A publicat la editura” Gimax” volumele de poezii cu ilustrații proprii:
1. „Poezii pentru copii”, 2021
2. „Epigrame cu Perdea”, 2021
3. „Poezii”, 2021
4. „Catrene cu chip și suflet”, 2022

Colaborează cu revistele: ”Epigrama” din București, „Argeș pe Rime” din Pitești, „Acidava”, Orizonturi Muscelene și „Pensionarul Muscelean” din Câmpulung Muscel unde a publicat versuri lirice, epigrame, catrene, satire, fabule și pamflete. A fost nominalizată în volumul Poezia lirică în Muscel.