Liliana Deaconescu


Liliana Deaconescu

Liliana Deaconescu are o experienta profesionala de 10 ani, fiind specializata in domeniul arbitrajului comercial national si international, precum si in arbitrajul relativ la investitii. In acest sens, a fost membru al unei echipe care a acordat asistenta juridica si reprezentare unor persoane juridice private in litigii solutionate prin arbitraj national si international, in fata ICC Paris, respectiv a Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, arbitraje izvorate din contracte FIDIC si din contracte ce privesc transferul de parti sociale.

De asemenea, Liliana Deaconescu are experienta vasta in domeniul litigiilor, fiind implicata, printre altele, in dosare complexe privind angajarea raspunderii factorilor implicati in edificarea unor imobile de referinta in Bucuresti, in litigii ce privesc domeniul jocurilor de noroc, asistand o cunoscuta societate de pariuri sportive din Austria in numeroase dosare, in actiuni privind angajarea raspunderii administratorilor, actiuni privind recuperarea de taxe vamale, in proceduri administrative ce privesc anularea autorizatiilor de construire, dar si in dosare ce privesc apararea drepturilor de proprietate intelectuala.

Este absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii Independente Titu Maiorescu. Detine un masterat in domeniul dreptului comunitar organizat in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, precum si un masterat in domeniul arbitrajului international, organizat in cadrul Facutatii de Drept a Universitatii Bucuresti. Este de asemenea absolventa a cursurilor Academiei de Vara privind Arbitrajul Comercial International din cadrul Universitatii din Koln, Germania

Vorbeste limba engleza si are cunostinte de baza ale limbii franceze.

Domenii de expertiza:
Arbitraj international
Litigii
Dreptul mediului
Drept administrativ