Iulia Vass


Iulia Vass

Iulia este Managing Partner fondator al casei de avocatura VASS Lawyers, fiind recunoscuta ca avocat specializat in achizitii publice si parteneriate public-private in Romania. Anterior infiintarii VASS Lawyers, Iulia a coordonat Departamentul de Achizitii Publice din cadrul unei prestigioase societati de avocatura din Bucuresti. Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si a urmat cursurile unui Masterat in Relatii Internationale – Analiza si Solutionarea Conflictelor, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Iulia a urmat si cursurile unui LLM privind Legislatia si politica achizitiilor publice din cadrul Universitatii din Nottingham (2013-2015), fiind de asemenea, membru al Retelei Academice de Achizitii Publice.

Iulia a coordonat cu succes proiecte complexe de achizitii publice si parteneriate public private in sectoarele utilitati, infrastructura, energie si resurse naturale, industria alimentara, mass-media, constructii, IT, mediu, asistand operatori economici si autoritati contractante in sinuosul proces de organizare si/sau participare la proceduri de atribuire sau de infiintare de PPP-uri.

De asemenea, Iulia are o experienta impresionanta in reprezentarea clientilor in fata CNSC si a instantelor competente in litigii avand ca obiect achizitii publice. In plus, ea este specializata in contracte comerciale, unul dintre proiectele sale de referinta fiind achizitionarea in bloc a activelor fixe din patrimoniul unei companii romanesti in faliment, de catre cel mai mare producator de tevi si tuburi de otel din India (o tranzactie in valoare de 6.210.000 Euro).

Nu in ultimul rand, Iulia a asistat companii nationale si multinationale din domeniile infrastructura, productie de otel inoxidabil sau tehnologie cu privire la aspecte diverse din dreptul muncii.

In ultimii opt ani, Iulia a scris si vorbit pe larg despre achizitii publice si parteneriate public private, prin intermediul blogului dedicat achizițiilor publice și a celui dedicat parteneriatelor public-private. Ca avocat specializat in achizitii publice, a dezvoltat o activitate publicistica vasta, fiind totodata o prezenta constanta la conferintele din domeniu.

Iulia este recomandata de Global Law Experts, ghidul celor mai buni avocati din lume, pentru domeniul Achizitii Publice in Romania. In plus, in 2013 si 2014, Legal 500, directorul juridic independent recunoscut la nivel international pentru clasamentele privind cele mai performante case de avocatura din lume, a consemnat, din recomandarile primite de la clientii VASS Lawyers, faptul ca Iulia este “un avocat exceptional si de incredere” care conduce echipa VASS Lawyers cu „eficienta si foarte mult profesionalism”.