Iulia Golgojan-Pătrulescu


Sunt avocat definitiv, înscrisă în Baroul București din 15 ianuarie 2013, din anul respectiv exercitându-mi profesia în mod continuu, în cadrul SCA ”Piperea și Asociații”. Am absolvit Facultatea de Drept, din cadrul Universității din București, precum și Masterul în Drept european și internațional al afacerilor, cu predare în limba franceză, organizat de Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, în colaborare cu Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbonne. În data de 22 iunie 2021 a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat intitulată ”La protection substantielle des personnes morales à but lucratif dans la jurisprudence de la Cour européenne des Droits de l’Homme”, redactată în limba franceză, sub coordonarea dlui prof. univ. dr. Corneliu-Liviu Popescu.

Din 1 octombrie 2012 sunt colaborator extern al Facultății de Drept, din cadrul Universității din București, la disciplinele Drept comercial. Întreprinderea și Obligațiile, respectiv Dreptul transporturilor. Totodată, am participat, în calitate de speaker, la o serie de conferințe naționale și internaționale și sunt autor a numeroase articole și contribuții publicate în reviste de specialitate.

Am experiență de 8 ani, ca avocat pledant, interval în care am acordat și consultanță juridică, în diverse domenii de drept privat. Experiența acumulată, atât în calitate de avocat, cât și la catedră, au contribuit la crearea unei baze solide de cunoștințe, pe care le pun în practică în mod profesionist, cu atenție la detalii și cu scopul de a identifica cea mai bună soluție pentru Client, în situația dată. De asemenea, m-am adaptat total specificului activității de avocat, care implică anduranța caracteristică dezbaterilor contradictorii, dar și a resurselor de timp deseori reduse.

Printre domeniile de care sunt interesată identificăm dreptul internațional al drepturilor omului, dreptul media, dreptul distribuției și dreptul medical. Am experiență în domeniul dreptului societar, în insolvență, contracte comerciale, precum și în contencios administrativ, protecția consumatorilor, drept civil.

Calitatea modului în care îmi exercit profesia se datorează studiului continuu, ambiției și dedicării ce m-au caracterizat dintotdeauna, precum și felului în care am abordat provocările zilnice ale activității pe care o desfășor.