Irina Sorica

Irina SoricăDr. Irina Sorică, Partener în cadrul S.C.A. VOINESCU SI ASOCIATII este specializată în dreptul afacerilor si dreptul muncii, având o experiență bogată atât în acordarea de consultanță, cât și în reprezentarea clienților în probleme legate de relatiile comerciale si cele de munca, obținând rezultate excelente în activitatea desfașurată.

Domeniile ei de expertiză acoperă întreaga problematică a dreptului civil, dreptului afacerilor (drept societar, insolventa, dreptul comertului international, arbitraj etc.) si dreptului social (ocupare forței de muncă, relațiile de muncă, securitatea socială, protecția și securitatea în muncă).

În calitate de expert în dreptul muncii, dna. Sorică a fost preocupată atât de aspectele practice, cât si de cele teoretice. A participat în calitate de lector la sesiuni științifice în cadrul Academiei de Științe Economice din București, cât și în cadrul Universității “George Barițiu” din Brașov.

Dna. Sorică a publicat atât lucrări didactice, constând în note de curs în dreptul muncii elaborate în cadrul activităţii didactice universitare, cât şi lucrări ştiinţifice constând în articole publicate în reviste de specialitate.

Dna. Sorica este doctor în drept, specializarea dreptul muncii, titlu obținut în cadrul Academiei de Studii Economice din București cu teza “Răspunderea disciplinară a salariaţilor”. Este cadru didactic universitar al Universității „George Barițiu” din Brașov, Facultatea de drept, sustinand cursurile de dreptul muncii, dreptul comertului international si dreptul Uniunii Europene.

Este membru al Baroului Prahova si vorbește fluent limba franceza.