Irina Sorescu


Partener

Sunt avocat din 2002 şi membru al echipei Piperea din anul 2000, din vremea studenţiei. În anul 2001 am absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu, din Bucureşti.

În cadrul Piperea şi Asociaţii încurajez iniţiativa şi sprijin dezvoltarea armonioasă şi durabilă a echipei noastre. Încerc să am o viziune cât mai complexă asupra situaţiilor cu care ne confruntăm şi nu mă abat niciodată de la principiile avocaturii sănătoase şi oneste.

Mă implic cu entuziasm în proiecte complexe, dificile, atât în partea de organizare, coordonare, cât şi în găsirea soluţiilor juridice şi în implementarea efectivă a strategiei.

Printre cele mai provocatoare proiecte în care m-am implicat au fost procesele colective în materia protecţiei consumatorilor, proceduri de insolvenţă răsunătoare precum insolvenţa Oltchim SA Rm. Vâlcea, dar şi lucrările colective publicate de Piperea & Asociaţii, respectiv comentariile la Codul Civil, Codul de procedură civilă şi Legea insolvenţei.

Aria mea de expertiză cuprinde domenii vaste precum insolvenţa (cu abordare atât din perspectiva debitorului sau a creditorilor, dar şi din cea a administratorului/lichidatorului judiciar), drept comercial (raporturi între profesionişti, litigioase sau amiabile, societăţi comerciale şi relaţia asociaţilor), contencios administrativ, dreptul muncii (inclusiv protecţia drepturilor de asigurări sociale, proceduri de concedieri colective, negocieri de contracte colective și conflicte de muncă).

Ca avocat am o atitudine echilibrată şi deschisă, pun mereu sub semnul întrebării ce ştiu şi ce cred, nu pretind, ci încerc să câştig încrederea şi respectul celor cu care intru în contact, indiferent că sunt colegi, clienţi sau adversari.