Irina Craciun

Irina Crăciun

Datorită implicării sale in diferite proiecte de anvergură în materia raporturilor dintre profesioniști, a dreptului financiar – bancar și a dreptului cambial, insolvenței și dreptului civil general, Irina a dobândit o experiență vastă în aceste arii de practică.

În cursul activității sale în cadrul ZRP, Irina a acordat asistență și a asigurat reprezentarea intereselor unor actori importanți în domeniul business din România, în dispute și litigii complexe privind conservarea și/sau valorificarea creanțelor decurgând din contracte comerciale și delicte civile, contracte de credit și titluri cambiale, precum și referitoare la raporturile instituțiilor de credit cu consumatorii. Irina a participat, printre altele, la conceperea și susținerea a patru excepții de neconstituționalitate în varii domenii de drept, două dintre care au fost promovate cu succes, fiind actualmente angrenată și într-un proces pendinte pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene în materia drepturilor consumatorilor decurgând din contracte de credit bancar.

Irina deține titlul de licențiat în drept al Universității Transilvania din Brașov (2013) și a absolvit cursurile de Masterat în Arbitraj Internațional în cadrul Facultății de Drept a Universității din București (2014). Actualmente, Irina urmează Programul Magister Legum (LLM) in International and European Bussiness Law (Drept Internațional și European al Afacerilor) în cadrul Facultății de Drept a Universității „Jean Moulin” Lyon III, în Lyon (Franța).