Ioana Sârbu


Ioana Sarbu

Ioana Sârbu, Tax Manager Lidl, este consultant fiscal cu experiență vastă în domeniu, membră a Camerei Consultanților Fiscali din România. Absolventă a Universității “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune.

Deține o experienţă de peste 11 ani în acordarea de servicii de consultanţă fiscală şi financiar-contabilă. Pe lângă aspectele de consultanță fiscal-financiară, a acordat consultanță și a coordonat operațiuni de restructurare, dar și revizii financiare și fiscale (due diligence).

Principalele domenii de competență sunt: consultanță fiscală atât în ceea ce privește impozite directe, cât și indirecte, consultanță financiar-contabilă, structurare fiscală în cazul fuziunilor și achizițiilor, revizii financiar-fiscale (due diligence), suport în relația cu autoritățile fiscale și reprezentare în cadrul inspecțiilor fiscale. Portofoliul său de clienți include: companii IT, dealeri și importatori auto, agenții de turism, fonduri de investiții, clienți din industria automotive, bănci și instituții financiare, retaileri, clienți din industria lemnului și a mobilei, industria farmaceutică, agricultură, societăți de servicii etc.

Anterior, Ioana a lucrat pentru RSM Hemmelrath (care a fuzionat cu Mazars în 2007) și EY (Ernst & Young) ca Senior Tax Manager.

Membră a: ACCA [Association of Chartered Certified Accountants], Camerei Consultanţilor Fiscali din România (CCFR), Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

Ca trainer autorizat, Ioana a elaborat şi susţinut numeroase seminarii şi traininguri pe diverse teme contabile şi fiscale.