Ioana este avocat în cadrul Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL și membru al Baroului București, din anul 2018.

Activitate anterioară:
Ioana a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București în 2018, cât și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne, în 2017.

Înainte de a se alătura Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, Ioana a fost avocat în cadrul Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA.

Abilități și experiență profesională:
Ioana oferă consultanță juridică în următoarele domenii: drept societar și comercial, fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, structurarea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și ajutoare de stat, conformitate și guvernanță corporativă și piețe de capital.

Experiența ei include asistarea clienților naționali și internaționali cu privire la aspectele de drept societar și comercial cu care se confruntă în activitatea lor de zi de zi (inclusiv reprezentarea în fața registrului comerțului), realizarea de proiecte de tip ”due diligence”, cât și redactarea și revizuirea diverselor contracte comerciale complexe. Printre proiectele în cadrul cărora Ioana a participat, se numără și emisiunea de obligațiuni corporative de către cel mai mare jucător independent de pe piața leasing-ului operațional și rent-a-car din România.

De asemenea, experiența ei cuprinde acordarea de asistență juridică cu privire la proiecte de energie regenerabilă, reglementarea activităților nucleare, cerințele de autorizare aplicabile instituțiilor de credit și firmelor și fondurilor de investiții precum și proiecte de achiziții publice.

Ioana vorbește limba română, limba engleză și limba franceză.