Ioan Muraru

Născut la data de 02 septembrie 1938, domnul profesor universitar doctor Ioan Muraru a absolvit cursurile liceale în anul 1955 în municipiul Fălticeni în cadrul liceului de băieţi. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 1959.

A absolvit apoi cursurile şcolii doctorale din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, obţinând titlul de doctor, iar ulterior a obţinut şi titlul de doctor „honoris causa” în cadrul Universităţii Alba Iulia.

Activitatea didactică domnul profesor univ. dr. Ioan Muraru a început-o în anul 1960, în cadrul Universităţii din Bucureşti, având funcţia de preparator universitar. A parcurs apoi toate treptele universitare, obţinând titlul de profesor universitar doctor în anul 1991, pe care îl deţine şi în prezent.

Domnul profesor universitar doctor Ioan Muraru a publicat peste 40 de cărţi, monografii, materiale de studii, 110 de Articole publicate în reviste cu ISBN şi a participat la 6 conferinţe internaţionale, precum şi la 30 de conferinţe interne.