Iacob Buga


Of Counsel

Sunt membru al Baroului București din anul 2015 și, pe durata ultimilor cinci ani, am colaborat cu două societăți de avocați afiliate unor companii din grupul „Big Four”.

De-a lungul timpului, am fost implicat în gestionarea unor proiecte complexe atât de consultanță, cât și de litigii, generate de activitatea unor importante companii autohtone și transnaționale activând în diverse sectoare (e. g. mass-media, energie, servicii financiare, industria alimentară, industria tutunului, industria auto, industria farmaceutică, IT, telecomunicații, transporturi, gestionarea deșeurilor etc.), proiecte care ridicau probleme specifice unor ramuri de drept variate (e. g. drept fiscal, drept vamal, drept administrativ, dreptul mediului, dreptul Uniunii Europene, drept civil, protecția consumatorilor, protecția datelor cu caracter personal etc.).

În contextul gestionării respectivelor proiecte, am asigurat inter alia reprezentarea clienților atât pe parcursul unor proceduri administrative (e. g. controale fiscale, controale organizate de Administrația Fondului pentru Mediu, contestații fiscale, proceduri prealabile sesizării instanțelor judecătorești etc.), cât și a unora judiciare (inclusiv pe parcursul procedurilor în care Curtea de Justiție a Uniunii Europene a fost sesizată de instanțele naționale pentru a se pronunța cu titlu preliminar cu privire la interpretarea dreptului Uniunii Europene).

În prezent, îmi concentrez atenția asupra problemelor de drept administrativ, de drept fiscal și de drept civil, un loc aparte în activitatea mea fiindu-le rezervat litigiilor de contencios fiscal.

Experiența anterioară
2016 – 2021: Avocat asociat și apoi avocat senior în cadrul a două societăți de avocați afiliate unor companii din grupul „Big Four”
2014 – 2016: Consilier juridic în cadrul unei societăți acționând pe piața produselor chimice și apoi avocat asociat în cadrul unei societăți de avocați specializate în probleme de drept civil și de drept administrativ

Studii
2012 – 2013: Studii de master (programul „Drept privat”) – Facultatea de Drept, Universitatea din București
2008 – 2012: Studii de licență – Facultatea de Drept, Universitatea din București

Contact
Email: iacob@dobrinescudobrev.ro