Gheorghe Matei are o bogata experienta in analiza problemelor de drept fiscal si litigii de drept fiscal, la toate nivelurile de jurisdictie. Cunostintele aprofundate de drept financiar si fiscal, a legislatiei romane in aceste domenii, au asigurat succesul in acordarea asistentei juridice pentru companii din Romania si strainatate, precum si pentru institutii publice din tara.

A detinut pentru o perioada mai mare de 10 ani functii publice, inclusiv de inalt functionar public, in administratia publica centrala, fiind implicat in redactarea/avizarea unor importante proiecte de acte normative si coordonand activitatea de contencios a institutiei in care a functionat.

Este licentiat al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si a obtinut titlul de doctor la Universitatea de Vest din Timisoara.

Preda cursul de master Impozitarea persoanelor juridice organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si este autor sau coautor al unor articole, studii si cronici aparute in reviste de prestigiu, in principal in domeniul dreptului financiar si fiscal.

Vorbeste limba engleza.

Domenii de expertiza:
– Drept administrativ
– Achizitii publice
– Sectorul energetic
– Resurse naturale

Repere:
– Doctor in drept
– Director Directiei Juridice din cadrul Ministerului Finantelor Publice
– Cadru didactic asociat la cursul de master „Impozitarea persoanelor juridice” organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti