Georgiana Magdalena ȘtefănescuGeorgiana Magdalena Stefanescu este o fiica a batranului Tomis, copilarind in constructia istorica multimilenara, Constanta. A pasit pe calea culorilor vii inca din clasele primare, iar de atunci se identifica sufleteste cu magia picturii, dobandita exclusiv pe calea autodidacta, exclusiv vocational.

Profesional, Georgiana Magdalena Stefanescu practica avocatura de aproape doua decenii (membra a Baroului Bucuresti din anul 2004) si nu se valideaza cu prioritate in calitate de pictor. Antrenandu-si constiinta activa, aceasta se  implica in proiectul national de constientizare sociala, „Fii avocat in scoala ta”, aflat in prezent in derularea editiei a II-a, impartasind cunostinte juridice utile adolescentilor pe umerii carora se construieste Romania de maine, libera si asumata.

Ea se recomanda cu bucurie ca ”intermediar angelic”, in sensul de a aduce tamaduire inimilor semenilor iubitori de frumos prin lucrarile sale, picturi si poeme. Acestea materializeaza repere si simboluri spirituale, temele centrale fiind: iubirea, geneza, revelatia vindecarii, protectia planetara, s.a.

Celebrul artist, Constantin Sinescu, prezentat in critica de arta drept ”cel mai brancusian sculptor roman” a catalogat-o pe Georgiana, in public, la nenumarate evenimente culturale, ca ”un colorist genial”, incurajand-o permanent sa se avante in exprimarea plastica.

In ultimii ani, pentru a nu somatiza suferinta globala, indusa prin blocajele asociate pandemiei, colega noastra a pictat asiduu, iar panzele sale au fost expuse in cateva expozitii, dintre care cele mai notabile si onorante au fost in cadrul primelor doua editii AVOCART, gazduite la Palatul de Justitie, pe data de 24.06.2021 si respectiv pe 25.10.2022.

Deopotriva, colega noastra scrie si publica poezie, contribuind cu creatii in continutul mai multor culegeri si antologii lirice, aparute la prestigioasa editura Art Creativ, sub coordonarea Danielei Toma, poeta si critic literar.

In prezent, Georgiana pregateste o expozitie personala, ce va vedea soarele cel mai probabil spre sfarsitul primeverii viitoare. Ii place sa isi defineasca stilul de a picta ca fiind neconventional, botezandu-l ”abstractionism explicit”, aceasta insemnand ca toti cei ce ii analizeaza tablourile vor gasi, garantat, un sens, un raspuns, o oglinda proprie in care sa se rasfete, indiferent de forma prin care acestea sunt evidentiate.De asemenea, este interesant ca multor lucrari pictate le corespund poeme, semnate si publicate de Georgiana Magdalena Stefanescu, in mai multe volume si antologii.

De curand, artista a acordat cateva interviuri in presa, la invitatia unor importanti promotori de arta, considerand ca, prin culoare si visare, sansele de redresare si de inaltare a constiintei oamenilor cresc consistent.