George-Mihai Popa


George-Mihai-Popa

Domenii de activitate
Drept corporativ, Drept International și European, Drept civil, Dreptul Concurenței și Politici de conformitate.

George-Mihai Popa deține funcția de Director Juridic și de Conformitate în domeniul corporativ. Coordonează activitățile de consultanță juridică și practicile de conformitate în cadrul companiei în care activează, fiind implicat în proiecte majore la nivel de top management în domeniile drept corporativ, drept civil, dreptul concurenței, guvernanță corporativă și politici de conformitate. De asemenea, Mihai G. Popa este implicat în coordonarea unor proiecte strategice la nivel regional.

George-Mihai Popa a coordonat de-a lungul timpului proiecte privind redactarea și implementarea politicilor de conformitate în cadrul companiilor în care a activat, a procedat la transpunerea și armonizarea la nivel regional și local a regulilor emise la sediul central al companiilor, a coordonat negocierea de contracte comerciale internaționale și organizarea programelor de training pentru angajații companiei din grupul de țări Romania, Bulgaria și Moldova dar și la nivel Global. De asemenea, Mihai G. Popa reprezintă compania în cadrul grupurilor de lucru ale asociațiilor profesionale relevante.

George-Mihai Popa este membru al Asociației Franco-Române a Juriștilor și redactor al Revistei ”Ethics and Compliance Magazine.”

Participă în calitate de speaker la numeroase conferințe naționale și internaționale în diverse domenii, respectiv corporate law, afaceri internaționale, anticorupție, aspecte de dreptul concurenței precum și de conformitate. A fost invitat în calitate de speaker la diferite conferințe precum European Lawyers Meeting 2014 la Sankt Petersburg, Pharma Law Convention 2014 la București și 2015 la Budapesta, European Law Conference in cadrul companiei Bayer în 2015 la Oxford, Romanian Ethics and Compliance Forum 2016 și European Ethics and Compliance Forum 2017 la București și American Conference Institute – FCPA and Anticorruption Program în aprilie 2016 și iunie 2017 la New York.

George-Mihai Popa este licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității din București și licențiat al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București. De asemenea a absolvit programul de studii postuniversitare de Drept Internațional din cadrul Universității din București și este absolvent al programului de Master Drept Internațional și European al Afacerilor al Universității Paris 1 – Pantheon – Sorbonne și Universității din București organizat de Colegiul Juridic.

George-Mihai Popa a urmat numeroase traininguri și specializări la nivel internațional în domeniile dreptului corporativ și de conformitate, în special pe ariile de risc specifice zonelor de dreptul afacerilor, dreptul concurenței, anticorupție, protecția datelor cu caracter personal și etica în afaceri.


:: George-Mihai Popa este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la conferințele Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]


Ultima actualizare a acestei pagini: 1 august 2022