George Manciu


George Manciu

M-am născut în București, în urmă 32 de ani, mai exact pe 20 noiembrie 1984, la un an și un pic după fratele meu, Tănase, ceva mai grăbit ca mine. Provin dintr-o familie simplă și onestă de machidoni, originari din Dobrogea, veniți în București prin anii ’70. Soția mea, Ioana, machedoancă la fel ca și mine, s-a născut și a copilărit în cartierul Baicului. Ne-a bucurat Dumnezeu cu cel mai frumos dar din lume, fetița noastră, Alexandra.

Amintirile din copilărie mă leagă de Colentina, cartier unde am locuit, unde am primit educația celor șapte ani de acasă. Clasele I-VIII le-am făcut la Școala nr. 39, iar ulterior am absovit cursurile liceale de la „Lucian Blaga”, din Pantelimon. Vacanțele copilăriei însemnau drumuri la bunici (în Doamna Ghica și Voluntari) și „bătutul maidanului” printre blocurile din „Groapă” (râul Colentina), parcurile din Dna Ghica, Tei și Fundeni, complexul Studențesc și Obor. Cele mai pregnante amintiri sunt cele legate de scăldatul în râul Colentina, lacul Tei și Herăstrău.

După terminarea liceului, am urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americane, timp în care m-am pregătit pentru o frumoasă carieră în avocatură.
Atât în timpul facultății, cât și după, am făcut practică la doua dintre cele mai mari case de avocatură din România – Măgureanu SCPA și Mușat și Asociații SCPA.

În 2009 am intrat în Baroul București, iar în 2011, după absolvirea Institutului Național de Pregatire și Perfecționare a Avocaților, am devenit avocat definitiv. Cariera mi-am început-o la SCPA Zamfirescu Racoti Predoiu (2009-2011), după care am profesat în cadrul Cabinetului Individual Manciu George Alexandru.

În toamna anului 2012 am acceptat provocarea unor oameni pe care îi respect, m-am autosuspendat din avocatură și am intrat în administrația publică locală. Între 2012 și 2015 am activat în cadrul Primăriei Sectorului 3, ocupând funcția de director executiv al mai multor direcții (Gospodărie Locală, Utilități Publice și Administrarea Domeniului Public), iar între 2015 și 2016, pentru o scurtă perioadă de timp, am ocupat funcția de director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului București.

Facebook: https://www.facebook.com/ManciuG
Website: http://georgemanciu.ro
E-mail: george.manciu@gmail.com
Telefon: 0726.171.071