George-Doru-Lucaciu

George Doru Lucaciu

Informații de contact
T: +40743.179.996
F: 040.312.286.901
george.lucaciu@popsavin.ro

Prezentare generală
Sunt absolvent al Facultății de Drept, Universitatea București, promoția 2013, din același an dobândind și calitatea de avocat stagiar în cadrul Baroului București. Ulterior, în perioada 2013-2014, am absolvit cursurile de master organizate în cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu”, specializarea „Științe Penale”, absolvind cu media 10.
În cadrul activității mele profesionale, atât ca avocat stagiar, cât și ca avocat definitiv, în perioada 2014-2019, mi-am exercitat profesia în cadrul societății civile de avocați Stoica&Asociați, iar începând cu luna mai a anului 2019, m-am alăturat echipei Savin&Asociații, exercitându-mi profesia în calitate de avocat asociat senior.
Pe parcursul activității mele profesionale, am participat la asistarea clienților români și străini în litigii comerciale, inclusiv în dosare având ca obiect protecția consumatorilor, proceduri de executare silită, proceduri de insolvență.
De asemenea, fac precizarea că am acordat asistență juridică și reprezentare unora din cele mai mari instituții de credit din România, fiind implicat în proiecte având ca obiect gestionarea unui portofoliu foarte mare de creanțe bancare neperformante.
În toată această perioadă, am dobândit cunoștințe teoretice și practice foarte bune, dezvoltându-mi abilitățile de avocat pledant.
În cadrul activității mele profesionale de avocat, am acumulat experiență practică extinsă în domeniul dreptului general al afacerilor, cu specializare în dreptul comercial și corporativ, fiscal și litigii de contencios și fiscal, insolvență, afaceri imobiliare, concedieri colective, negocieri colective în calitate de reprezentant al angajatorului, opinii legale, due diligence, memorandumuri, negocieri sau reprezentări ale clienților în fața instituțiilor publice si private.
Sunt autor al unor articole de specialitate în materia Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, precum și participant în calitate de speaker în cadrul unor dezbateri juridice organizate pe teme de insolvență.
Sunt vorbitor avansat de limbă germană, absolvind cursurile Colegiului German „Goethe” din București, în perioada 2005-2009 și obținând diplomă de bacalaureat în limbă germană, cu recunoaștere internațională.

Experiență reprezentativă

Acțiuni în justiție
În calitate de avocat, am acumulat experiență practică extinsă în domeniul dreptului general al afacerilor, cu specializare în dreptul comercial și corporativ, fiscal și litigii de contencios și fiscal, insolvență, afaceri imobiliare, concedieri colective, negocieri colective în calitate de reprezentant al angajatorului, opinii legale, due diligence, memorandumuri, negocieri sau reprezentări ale clienților în fața instituțiilor publice si private. Totodată, sunt implicat în procese și cereri de natură civilă/comercială și/sau de insolvență/recuperare a creanțelor de o importanță majoră, desfășurând activități complexe în ceea ce privește regimul de recuperare a creanțelor, inițierea și administrarea pe parcursul procedurii de insolvență, apărarea împotriva contestațiilor depuse în instanță de societăți sau persoane fizice cu privire la executarea creanțelor rezultând din diferite contracte.

Prezentarea succintă cronologică
2019-prezent: Senior Associate, SCPA „Savin & Asociații” (fostă Pop, Savin & Asociații”)
2019: Senior Associate, STOICA &A sociații
2016-2018: Associate, STOICA & Asociații
2014-2016: Junior Lawyer, STOICA & Asociații
2013-2014: Intern, Micu, Zarafiu și Asociații

Educatie si formare
2013-2014: Absolvent al programului de master „Științe penale”, organizat în cadrul Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București
2009-2013: Absolvent al studiilor universitare de licență din cadrul Facultății de Drept a Universității din București
2005-2009: Absolvent al studiilor liceale din cadrul Colegiului German „Goethe” din București, obținând diplomă de bacalaurat în limba română și Zeugnis der allgemeinen Hochschulreife, Deutsche Spezialabteilung

Experiență și domenii de activitate
• Drept civil si procedură civilă
• Drept fiscal și contencios administrativ
• Dreptul afacerilor, comercial cu specializare pe diferite industrii
• Acțiuni în justiție
• Arbitraj
• Legea Insolvenței
• Protecția consumatorilor
• Dezvoltare Imobiliară și Tranzacții Complexe

Varia
Limbi străine: Germană, Engleză, Franceză
Permis auto categoria B deținut din 2008