Gabriel Albu

Gabriel Albu este Asociat Fondator și Managing Partner Budușan, Albu & Asociații, cu experiență profesională vastă, începută în firme de avocatură multinaționale. Înainte de a se concentra pe practica de drept penal al afacerilor, Gabriel Albu a fost parte a unor firme de top precum Linklaters, CMS Cameron McKenna și Salans (în prezent, Dentons).

Gabriel Albu a gestionat cauze complexe, implicând acuzații de evaziune fiscală și fraudă împotriva finanțării UE, acuzații de corupție, de fraudă financiară, infracțiuni pe piața de capital și fraude privind achizițiile publice. Deține o solidă și diversă experiență în domeniul corporate, asistând și reprezintând un număr mare de companii și persoane fizice în proceduri penale complexe, aflate sub atât jurisdicția națională, și cu elemente internaționale.

Budușan, Albu & Asociații este o companie de avocatură specializată în gestionarea integrată a cauzelor de criminalitate a afacerilor. De la înființarea firmei, în anul 2008, Budușan, Albu & Asociații a gestionat numeroase cauze importante de infracționalitate din domeniul afacerilor. Compania a fost desemnată, de trei ori consecutiv, în categoria „Cea mai bună firmă de avocatură în practica white collar crime” de către prestigiosul top de specialitate The Legal 500.

În cei 10 ani de practică, echipa, care însumează peste 100 de ani de experiență, a administrat peste 1.000 de cauze și clienți de profil, în care valoarea globală a sumelor în dispută depășește 1 miliard de euro. Astfel, Budușan, Albu & Asociații a prestat servicii avocațiale în majoritatea cazurilor de renume, de corupție și criminalitate economică, în diferite ramuri economice.

Cazuistica firmei a vizat clienți reprezentând fonduri internaționale de investiții, furnizori de echipamente industriale, companii petroliere, naționale, regionale și globale, companii globale din domeniul infrastructurii și construcțiilor, companii globale din domeniul farmaceutic, companii de servicii publice, companii internaționale de consultanță, companii multinaționale și locale din industria alimentară, companii regionale de comunicații, companii regionale de investiții imobiliare, grupuri financiar-bancare europene și internaționale, companii locale și regionale din domeniul IT, dar și persoane cu poziții executive în mediul de afaceri și persoane expuse politic.


:: Gabriel Albu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Gabriel Albu: Dreptul penal al afacerilor este ramura care solicită gândirea „outside-the-box”
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la conferințele Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]


Ultima actualizare a acestei pagini: 11 noiembrie 2019