Florin este Senior Transfer Pricing Specialist în biroul DLA Piper București. Are peste 11 ani de experiență în proiecte de prețuri de transfer, acumulată în cadrul diferitelor entități de consultanță fiscală și la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Proiectele privind prețurile de transfer în care a fost implicat acoperă aspecte care variază de la redactarea dosarelor până la stabilirea politicilor de prețuri de transfer și emiterea de acorduri avansate de stabilire a prețurilor, precum și identificarea potențialelor domenii de risc fiscal. Astfel de proiecte au fost realizate pentru spectru larg de industrii, cum ar fi IT, servicii de asistență, producție, automobile, tutun, textile, petrol și gaze, energie, agroindustrie, silvicultură, construcții, imobiliare, comerț cu ridicata sau cu amănuntul, transporturi, servicii bancare sau asigurare.

Florin a fost directorul unității de prețuri de transfer și acorduri avansate de stabilire a prețurilor la ANAF în perioada 2014 – 2015. În această calitate, s-a ocupat de coordonarea și revizuirea activităților privind emiterea de contracte de preț avansate, precum și procedurile de soluționare a litigiilor și de acord reciproc pe probleme fiscale. Mai mult, a fost lector în cadrul atelierelor organizate pentru inspectorii fiscali români, privind metodologiile de stabilire a prețurilor de transfer și aspecte practice conexe.

Florin este consilier fiscal certificat, membru al Camerei consilierilor fiscali din România.