Elena Zoița


Elena este Associate în departamentul Real Estate al biroului DLA Piper din București.

Înainte de a face parte din echipa DLA Piper, Elena a urmat o serie de stagii de practică cu firme de avocatură locale și internaționale, cu un puternic accent pe dreptul construcțiilor și zonal, precum și pe achiziții publice și litigii FIDIC, acționând în același timp ca redactor al unei publicaţii juridice de renume.

În cadrul DLA Piper, a asistat clienți precum PPF Real Estate, Prime Kapital, Rimo, Nova Imobiliare și Atrium Properties. Elena a fost implicată constant în proiecte care acoperă diverse domenii ale sectorului imobiliar, inclusiv proiecte de finanțare imobiliară, investigații de due diligence a diferitelor tipuri de proprietăți (de ex. agricolă, logistică, monumente istorice, industriale), redactarea contractelor de închiriere, fiind totodată implicată frecvent în chestiuni juridice actuale ale procesului de închiriere și ale relației proprietar-chiriaș.

De asemenea, Elena a asistat în mod regulat dezvoltatori imobiliari, fiind implicată în toate etapele dezvoltării proiectelor, de la redactarea contractelor de construcție până la chestiuni de planificare și autorizare, inclusiv probleme de securitate la incendiu și de reglementare, precum și relația cu autoritățile publice.

Activitatea Elenei se concentrează pe redactarea documentelor de tranzacție, inclusiv a contractelor civile și a aprobărilor corporative, efectuarea de analize de due diligence și întocmirea de rapoarte relevante, precum și cercetarea juridică a problemelor juridice complexe.