Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev este avocat fondator al Dobrinescu Dobrev SCA şi cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”.

Din august 2012, este directorul științific al Revistei Române de Drept al Afacerilor, editată de Wolters Kluwer, iar în mandatele  2013-2015 și 2017-2019 – membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, ca șef al comisiei legislative al acesteia.

În intervalul 2006-2012 a lucrat ca avocat colaborator la SCA Biriș Goran, Tănăsescu Leaua Cadar şi Asociaţii (actualmente, Leaua şi Asociaţii) şi la Vilău & Mitel.

Practică avocatura de 19 ani, iar ariile predilecte de practică sunt contenciosul funcției publice, mediului și urbanismului, arbitraj intern și internațional, litigii comerciale/insolvență, proprietate industrială și drept de autor.


:: Dumitru Dobrev este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]
:: Autor de carte juridică [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Dumitru Dobrev: Se pune problema la nivelul Comisiei Europene de dereglementare a profesiilor liberale


Ultima actualizare a acestei pagini: 14 noiembrie 2019