Dominic Thomas-James


Consultant juridic, specializat în criminalitate economică, centre financiare off-shore și dezvoltare internațională. Manifestă interes deosebit pentru teritoriile foste colonii ale Marii Britanii, cercetările sale examinând răspunsurile legale și de reglementare privind averile suspecte.

Dr. Dominic Thomas-James a obţinut titlul de doctor și M.Phil (master în filosofie) la Queens ‘College, Universitatea din Cambridge. A devenit avocat pledant la Curtea Supremă Angliei și Țării Galilor. Este cercetător senior la Centrul de Documentare Internațională privind Criminalitatea Economică Organizată și membru al secretariatului Simpozionului Internațional privind Criminalitatea Economică al Colegiului Jesus, Cambridge.

Dr. Dominic Thomas-James predă drept și dezvoltare, în calitate de profesor invitat, la Centrul de Studii pentru Dezvoltare al Universităţii din Cambridge și la Școala de Drept din cadrul Universității BPP, Londra. Lucrările sale au fost publicate în reviste academice și profesionale și este invitat ca speaker la conferințe din Marea Britanie și din străinătate. De asemenea Dr Dominic Thomas-James este mediator civil și comercial, acreditat și Freeman al Worshipful Company of Pattenmakers, City of London.