Diana Bulancea

Diana BULANCEA este, începând cu 1 februarie 2021, șefa Unității de traducere de limba română[1] din cadrul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

După absolvirea cursurilor Institutului Național al Magistraturii (2000 – 2002), în anul 2002, doamna Bulancea a fost numită judecător, iar din aprilie 2009 este judecător în cadrul Curții de Apel București, Secția a VIII-a de contencios administrativ și fiscal și formator coordonator al Institutului Naţional al Magistraturii în domeniile dreptului administrativ și dreptului concurenței. În perioada 2013 – 2015 a activat ca judecător detașat în cadrul Agentului guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar în perioada 2016 – 2021 ca referent juridic (référendaire) la Tribunalul Uniunii Europene.


[1] Unitatea de traducere de limba română din Direcția generală multilingvism a Curții de Justiție a Uniunii Europene este responsabilă de traducerea în limba română a deciziilor Curții de Justiție și ale Tribunalului, precum și a concluziilor avocaților generali, a cererilor de decizii preliminare și a altor acte de procedură, precum și a unor documente legate de activitățile Curții de Justiție a Uniunii Europene.