Daniela Dediu

Daniela Dediu

Maior magistrat dr. Daniela Dediu este în prezent procuror militar șef al Biroului de cooperare judiciară din cadrul Serviciului de cooperare judiciară şi criminalistică al Secției Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Anterior, în perioada 1 noiembrie 2018 – 29 martie 2022, a activat ca procuror militar în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, având o experienţă de peste 12 ani în activitatea de urmărire penală.

În acelaşi timp, a publicat articole şi studii de specialitate în domeniul dreptului penal, al dreptului procesual penal, dar şi în materia cooperării judiciare în materie penală.
Este autorul volumului „Mandatul european de arestare” – Editura Universul Juridic, Colecția Biblioteca de drept penal și drept procesual penal, București, 2022.

A participat la numeroase seminare şi conferinţe naţionale şi internaţionale în domeniul dreptului penal.

Din anul 2020, este doctor în Drept penal / Drept procesual penal, cu teza „Cooperarea judiciară internațională în materie penală – Mandatul european de arestare”, pe care a susținut-o în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, unde începând din 2016 a și urmat cursurile doctorale.