Daniel VelicuContact
Tel.: 0729.10.80.50
 velicu.eu/despre-noi/
 facebook:AvocatVelicu

Avocat, membru în Baroul București începând cu anul 2009, actualmente titular – Cabinet Individual Daniel Velicu
În decursul anului 2009, am obținut licența in Drept, la Universitatea din Bucuresti. Ulterior obținerii licenței, am constatat capacitatea personală de asimilare a cunoșțințelor juridice, doar în urma aplicării lor, astfel am continuat studiile concomitent cu exercitarea profesiei de avocat. Stagiul specific profesiei de avocat din perioada anilor 2009 – 2011 m-a ajutat să întrepătrund Științele Juridice, pe de o parte prin constanta aplicare a cunoșțintelor teoretice, pe de altă parte prin intercalarea cunoștințelor din ramuri conexe, astfel să-mi dezvolt o viziune personală asupra litigiilor. Drept pentru care, în anul 2011 am urmat programul de masterat la aceeași institutie – Universitatea din București, fiind admis printre primii studenți, absolvind programul de masterat cu media generală 9,25, în anul 2012. Lucrarea de disertație aleasă – Pirateria digitală în mediul online – a fost apreciată de comisia de evaluare. In prezent, urmez studiile universitare de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu.
Continuând activitatea de cercetare, amintesc de lucrarea Regimul juridic al institutiilor din dreptul urbanismului, prefațată de Acad. prof. univ. dr. Mircea DUȚU, ce a reprezentat o lucrare notabilă, datorită perspectivei științifice adoptate, una eminamente practică.
Astfel, îmbinarea dintre teoretic si practic m-a ajutat să obțin excelența în domeniul profesional, descoperind o reală înclinație pentru activitatea specifica unui avocat litigant.
În prezent, sunt interesat de inovarea protecției judiciare a consumatorilor în raport cu instituțiile financiare împrumutătoare. În calitate de avocat, acord cu succes asistență juridică consumatorilor persoane fizice, în numeroase litigii civile, deschise împotriva tuturor instituțiilor financiar bancare importante. De asemenea, în cadrul cabinetului există o serie de litigii civile demarate de consumatorii persoanei fizice împotriva instituțiilor finaniciare nebancare.

Sunt autorul a numeroase articole, publicate pe bloguri online, ziare online, dar și autor unic a următoarelor doua lucrări importante:
Culegere cu jurisprudență comentată – Regimul juridic al instituțiilor din Dreptul urbanismului, publicată la Editura C.H. Beck, în anul 2017
Culegere cu jurisprudență comentată – Ordonanța de plată și Cererile de valoare redusă, publicată la Editura C.H. Beck, în anul 2014