Dan Lupașcu


Dan Lupașcu

Informații de contact
Tel.: 0721.21.18.28
E-mail: prof.danlupascu@gmail.com

Experiență relevantă
Activitate îndelungată în domeniul juridic, atât în calitate de practician (judecător – 1990 – 2016, avocat – 2016 la zi), cât și de cadru didactic universitar (din 1993 la zi). A exercitat funcții de conducere la Judecătoria sectorului 5, București (vicepreședinte), Tribunalul București (președinte) și Curtea de Apel București (președinte). A fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (2003 – 2011), instituție pe care a condus-o în calitate de secretar general (2003-2005) și, respectiv, de președinte (2005-2006). A desfășurat activitate didactică la Universitatea Creștină “ Dimitrie Cantemir “ din București – Facultatea de Științe Juridice și Administrative (1993-1995), Universitatea din București – Facultatea de Drept (1994-1995), Institutul Național al Magistraturii (1993-2018) și Universitatea “ Nicolae Titulescu “ din București – Facultatea de Drept (2002 la zi). În prezent, este avocat în cadrul Baroului București – titular al Cabinetului individual de avocat “ Lupașcu Dan “- și profesor la Universitatea “ Nicolae Titulescu “ din București – Facultatea de Drept.

Educație și formare
2014-prezent: Profesor universitar
2001: Doctor în drept, Drept procesual penal, Universitatea din București, Facultatea de Drept
1990: Absolvent, șef de promoție, Universitatea din București, Facultatea de Drept

Activitate de cercetare științifică
A publicat numeroase lucrări științifice (a se vedea Anexa la Curriculum vitae, publicată pe adresa www.univnt.ro), a făcut parte din trei echipe de cercetare științifică și a participat la diverse conferințe interne sau internaționale.

Distincții
Pentru rezultatele obținute în cele aproape trei decenii de activitate în domeniul juridic a primit numeroase premii, diplome și alte distincții, de la instituții române sau străine. În anul 2000, Președintele României i-a conferit Ordinul național “ Steaua României “, în grad de “ofițer”, pentru “merite deosebite în elaborarea jurisprudenței, reformarea justiției și corecta aplicare a legilor”.


:: Dan Lupașcu este membru JURIDICE.ro [click aici pentru detalii]
:: Mențiuni în articole JURIDICE.ro [click aici pentru toate articolele]
:: Speaker la dezbaterile Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la conferințele Societății de Științe Juridice [click aici pentru lista participărilor]
:: Participări la evenimente [click aici pentru evenimente]
:: Autor de carte juridică [click aici pentru detalii]
:: Interviu JURIDICE.ro: Dan Lupașcu: [Despre starea Justiției și alte lucruri foarte interesante]
:: Interviu JURIDICE.ro: Dan Lupașcu: [Dacă voi apăra inculpați, evident că voi apăra persoane nevinovate]


Ultima actualizare a acestei pagini: 1 august 2022