Dan Cristea este Partener în cadrul practicii de litigii și arbitraj a Țuca Zbârcea & Asociații.

El își concentrează activitatea de avocat pledant asupra disputelor comerciale și de contencios administrativ, având totodată o bogată experiență în materia litigiilor privind achiziții publice.

În materie comercială, practica sa include atât litigii corporative (anulare de hotărâri ale Adunărilor Generale, retrageri de asociat, litigii între acționari), cât și neînțelegeri contractuale. În materia dreptului administrativ a fost implicat într-un număr amplu de procese având drept obiect acte emise de autorități publice în domeniul fiscal, al energiei, urbanismului sau mediului.

În ceea ce privește achizițiile publice, Dan Cristea a pledat în zeci de litigii privind atribuirea de contracte având valori individuale ce depășesc zeci de milioane de Euro și a obținut în fața Curții Constituționale lipsirea de efecte a unor prevederi ale legislației naționale relevante.

Este de asemenea pasionat de domeniul dreptului sportiv, practica Țuca Zbârcea & Asociații primind în 2018 premiul Societății de Științe Juridice pentru contribuții remarcabile în această arie.

Dan Cristea a câștigat Campionatul Mondial de dezbateri (categoria ESL, Dublin, 2009) și a fost nominalizat de Forbes Romania pe lista sa “30 sub 30”.