Avocați, Contencios administrativ


Cristina-Ileana Mihăilă

Cristina-Ileana Mihaila

Cabinet individual de avocat

Telefon: (+4) 0740 505 949
Fax: (+4) 0236 419 025

Cristina – Ileana Mihăilă este născută în anul 1982 şi coordonează activitatea cabinetului de avocatură, atât partea de reprezentare şi asistare a clienţilor în litigii, cât şi cea de consultanţă.

Cristina – Ileana Mihăilă este avocat din 2007 şi, începând cu anul 2009, după încheierea perioadei de stagiu, funcţionează în cadrul Cabinetului individual de avocatură Cristina – Ileana (fostă Lazea) Mihăilă. Până în anul 2015, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Baroului Arad, iar, din anul 2015, activează în cadrul Baroului Galaţi.

A studiat ştiinţele juridice în cadrul prestigioasei Universităţi „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca şi a absolvit studiile de masterat în domeniul drept civil şi drept procesual civil în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

A fost colaborator al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în Arad în perioada 2007 – 2009 şi, în această calitate, a acordat asistenţă juridică şi a pledat în variate cauze privitoare la drepturile persoanelor solicitante de azil, dobândind experienţă într-unul din puţinele centre de prelucrare a refugiaţilor înfiinţate în România (cel din comuna Horia, judeţul Arad).

A repurtat succese în domeniul achiziţiilor publice, obţinând câştig de cauză pentru clienţi în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi a instanţelor de judecată.

Şi-a diversificat experienţa pledând în cauze comerciale (litigii cu profesioniştii, dreptul societăţilor), în cauze privitoare la executarea silită şi în cauze de drept administrativ şi fiscal. A continuat aprofundarea studiului dreptului civil, care a constituit pasiunea sa iniţială, reprezentând clienţii în cauze dintre cele mai diverse (pretenţii băneşti, drept funciar, uzucapiuni, dreptul familiei, revendicări imobiliare).

De asemenea, a pledat în cauze privitoare la despăgubiri ale persoanelor persecutate din motive politice sau împotriva cărora s-au dispus măsuri administrative (deportare, strămutare, domiciliu obligatoriu) înscrise în Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, reprezentând clienţi de diverse naţionalităţi (germani, români).

A participat la mai multe cursuri şi conferinţe de specialitate, în special în domeniul executării silite, deprinzând cele mai noi prevederi legislative şi tehnici de apărare.

Este vorbitoare de limba engleză (deţine un atestat lingvistic Cambridge) şi limba franceză.